Vulcanizare

 

vulcanizare

Echilibrari dinamice prin echilibrarea periodica si corecta a rotilor eviti aparitia uzurii neuniforme a anvelopelor. Daca exista anumite abateri de la planeitate sau de la circularitate, miscarea de rotatie a rotii nu mai este cea normala, aparand batai sau vibratii ale volanului la anumite viteze. La aparitia fenomenelor de mai sus te asteptam la echilibrarea rotilor.

Indreptari jante In urma impactului cu borduri sau alte denivelari, janta sufera deformari ce duc la dezechilibrarea rotii. Folosirea acestei roti in continuare va conduce in mod cert la uzura neuniforma a anvelopei si la scurtarea vietii acesteia. Semnele acestui fenomen sunt aceleasi de mai sus. La fel, te asteptam la o operatie de indreptat jante, urmata de echilibrarea rotilor. In conformitate cu principiile noastre, incercam sa reducem pe cat posibil timpul pe care il petreci in service-urile noastre. Astfel plecand inca de la operatii simple precum montarea/demontarea rotilor folosim echipamente pneumatice care asigura o eficienta ridicata. Montari – demontari Toate standurile noastre sunt dotate profesional cu pistoale, rampe si cricuri pneumatice. Putem sa montam/demontam anvelope cu diametre mari si talon foarte mic pentru autoturisme sport.

Anvelopele de acest tip sunt dificil de montat in cazul folosirii unei masini normale. In acest caz ar apare riscul de a deteriora janta/anvelopa. Reprofilari anvelope Regrovarea este operatia de adancire/reprofilare a pneurilor. Este permisa numai pe anvelopele care au marcat pe ele „Regroovable” sau „U”.

Avantajele constau in economia facuta (nefiind necesara achizitionarea unei anvelope noi) si in cresterea sigurantei datorita cresterii aderentei pneului. Regrovarea trebuie facuta de personal autorizat pentru a evita posibilitatea deteriorarii anvelopei printr-o prelucrare proasta. In cazul in care operatia de regrovare nu se face cu mare atentie poate fi deteriorata structura anvelopei ceea ce duce la imposibilitatea utilizarii acesteia